kolmapäev, 4. oktoober 2017

Täna käisid lapsed saalis vaatamas etendust "Eile, täna, homme". Etendus rääkis küll tõsistest asjadest, kuid üsnagi tugeva naeruprisma läbi.










Kuna vihmahood meid täna jälle õue ei lubanud, siis saime pisut ka õppetööga tegeleda. Täna oli päevakorras arvutamine. Kes arvutas peast, kes pulkadega ja mõni laps näppudega. Kõik on lubatud ja küllap ajapikku ununevad ka need pulgakesed ja näpukesed.



Värviline kukeke on näha teile esikus. Võite lapsi kiita, sest nad olid visad, ei sipkerdanud, kuigi tööd ühesugused.  Õnneks nad vist ei oskagi veel seda. Igaüks vaikselt arvutas ja värvis, jälle arvutas ja värvis. Üsna tumedates värvides kukk saigi valmis ja kõigil. Ei jäänud midagi homse peale:)





Ja kuigi täna olid kohal pea kõik meie Teeled ja Tootsid, oli meil täna rühmas imeline mänguaura. Ei tulnud keelata ega käskida. Päris iga päev nii ladusalt ei laabu ja olime ju ka jälle vihmapüha pidamas. Sellele vaatamata lapsed tegutsesid rahulikult, toimetasid iga üks oma asjadega ja õpetajal ei jäägi sellistel puhkudel muud üle kui rahulikult pealt vaadata või filmida:)


Esmaspäeval oli  õpetajaks Monika. Vahvaid perpilte tema juhendamisel saab peagi esikus näha.
Pange tähele, et piltidele on lapsed püüdnud kirjutada ka oma vanemate nimed. Kõigil see veel väga hästi välja ei tule ja vajatakse pisut abi, kuid egas need nimed nüüd nii keerulised ka ei ole nagu Piplota või Rullkardiina, harjutamine teeb meistriks.





Kaunid sügislehed ei ole asjata meie akna peal. Püüame ikka igal pool ilu näha ja seeläbi õppida lisaks aastaaegade nimetusi ja kuude nimetusi ja ega nädalapäevade kordaminegi ei tee paha. Kaunis sügisleheke vaid kinnitab laste teadmisi. Lisaks teadmistele said tööd ka nobedad näpud. Jälle sai harjutada rebimist ja küllap hoiavad seetõttu paremini laste näpud nii pliiatseid ja kääre ja nööbid ning lukudki alluvad edaspidi ehk paremini.






Enne rebismistööd jõudsid lapsed veel ka mängida vahvat liikumismängu, kus pausi ajal oli neil võimalus soovida üksteisele häid soove, rääkida sellest, mis neile sügise juures kõige enam meeldib ja lõpetuseks kallistada. Heade soovide nimetamist me harjutasime juba eelmine nädal, kui käis külas nukk Artjom.






Ka eilne päev tuli lastel veeta toas. Plaanisime isegi vihma kiuste minna, kuid lõuna ajal oli meil ka veel keraamika ja sinna oleks märgade riietega siiski väga ebameeldiv minna olnud.
Vihmane ilm ei seganud aga lapsi trallitamast. Järsku olid tüdrukud kõik oma klambrid ja kummid juustest ära võtnud, mõne soengu suutis õpetaja siiski päästa. Tundus vajalik tegu, kuid päris nii see vist ikka ei olnud. Juhtub:)


 Nädal on alanud vihmaselt, kuid äärmiselt muusikarohkelt. Midagi head on isegi vihmas:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar