kolmapäev, 18. oktoober 2017

Kestmas on nutinädal. Juba kolmas päev. Kui lapsed ei ole veel jõudnud kodus kõigest rääkida, siis on hea tutvuda asjaga blogi teel.
Täna käis meie rühmas  lapsi õpetamas sõimerühma õpetaja Tuuli. Õpetaja Pille oli laste hulgas kui iga teine õpilane.
Meie lapsed ja õpetaja:) oskavad küll WeDo1- te, kuid WeDo 2-te ei ole veel proovinud. Mõlemad programmid on osalt päris sarnased, kuid samas ka väga erinevad ja keerukusaste muidugi viimasel tunduvalt keerulisem. Õpetaja Tuuli sõnul saavad lapsed  oskuslikul juhendamisel hakkama mõlemaga.







Eile õppisid lapsed QR koodi avama ja selle läbi erinevaid ülesandeid täitma. Veidike vedas meid alt interneti levik, kuid tekstsõnumid saime avatud. Piltide avamise jaoks jäi võimu veidi väheks, kuid ka see probleem on lahendatav. Igikestev õppe.
Mängiti poomismngu, rõhutan, mängu:) Arvasin, et ega see keeruline ei ole, kuid tegeliskkuses oleks saanud mõlemad grupid nii öleda ülesse puua. Vajati pisut abi, kuid saadi hakkama ja tulemuseks oli NUTINÄDAL. Vahepeal tundus tõesti, et selliseid tähti mida vaja oli, ei ole olemaski:)

Puzzle kokku panek, mida ütles meile QRkoodi avamise tulemus.


Niimoodi see QRkoodi avamine käis. Lugemises edasijõudnud lugesid ette ülesande.

Ülesanne ütles, et kleepige koos päike. Küll tulid need päikesed alles lapergused ja augulised, sest koostöö ei olnudki nii lihtne. Õppimise jaoks on aega õnneks alati olemas.

Spordimäng läks siiski libedamalt.

Siin keedetakse matemaatilist suppi.

Matemaatilise supi retsept ütles, et kui palju on vaja supi sisse lisada kastaneid või käbisid või näiteks pihlakaid.

Viimasel ajal on meie tahvel pisut streikinud. Õpetaja Marylin pani meile uue programmi ja nii on lastel ka õhtuti võimalus hakata mängima mänge ja joonistama.

Sellel ajal, kui ühed lapsed õues tegutsesid, tegelesid teised lapsed samuti targaks saamisega. Pidime seda küll tahvlil tegema, kui nagu tehnikaga vahel on, veab see meid kõige rohkem alt siis, kui meil seda kõige rohkem vaja on.

Tänaseks on tahvel jälle korras ja samasugust mängu saab mängida ehk veelgi põnevamalt. Tegelikult on ka Logico mängud valmistatud nii, et lapsel oleks huvitav ja on olemas ka kontrollvõimalus, et kas kõik õigesti lahendatud.

Nutinädal on  jätkumas. Homme proovime rühmas linnud ja aotod, mis tegelikult paberil, tahvelarvuti abil liikuma panna.
Õhtul on lastel saalis samuti huvitav programm erinevate nutiseadmetega. Tänane roboti valmistamine kindlasti innustab lapsi homset ootama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar