neljapäev, 19. oktoober 2017

Nutinädal jätkub ja nutitegevused pakuvad endiselt lastele üllatusi.
Meelelahutus on see, mis lapsi köidab. Lõbus peab olema ja õppimine võib seda ka enamasti olla.
Tänane nutivahend oli pigem lapsi innustav. Kõige pealt kirjutas iga laps viis sõna , edasijõudnud ka laused.
Esikus on laste kirjutised ja värvipilt ka näha. Punasega on parandatud sellepärast, et laps lihtsalt näeks, mis tähelepanu vajas. Kes kirjutamisega veel hakkama ei saanud, neid abistasid õpetaja ja õpetajajabi. Nemad häälisid sõnad enne lahti ja siis kirjutasid.
Kui laps oli oma pildi taha sõnad kirjutanud ja pildi ära värvinud, siis sai ta nutiseadmega oma pildil oleva tegelase liikutama panna. Teadmised ja rõõm üheskoos. Ka motiveerimiseks on nutiseade täisesti omal kohal.
Kes kirjutas lauseid, kes sõnu. Mõni laps juba värvib. Väga vahva oleks juba teada saada, mida see loom seal paberil tegma hakkab.


Moonika on meil alati abiks.


Ja nüüd läeheb lahti.

Kõige pealt peab õpetaja pisut nii õelda näppima seda tahvlit ja siis on kord ka laste käes.

Jänesele sobivad nutiseadme samuti, Tema saab ka selles toredas vaikses sahmerdamises oma silma looja lasta:)





Mõnikord oli laps nii tublisti pildi ära värvinud, et tahvel ei lugenud tema pilti. Sellest ei olnud aga suuremat häda midagi. Eks laps ju ikka soovis, et tema oma värvitud värvidega pilt hakkas liigutama.
Mõnikord on tehnika väga tundlik. Loomake või auto ei jänud aga liigutamata, sest siis tegime seda värvimata pildiga. pildil olev teglane oli küll must-valge või programmi poolt valitud värvidega, kuid laps sai ikkagi seda programmi katsetada. Väikese auhinna oli iga laps välja teeninud, sest sõnad ju kirjutatud ja piltki värvitud.

Niimoodi nende nutilugudega on. Oleks vaid endal jõudu kõigele järgi jõuda:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar