teisipäev, 10. oktoober 2017

Jälle kestavad vihmapühad. Lapsed esialgu selle üle ei kurda. Omajagu plusse on ka selle tuulel ja vihmal, saab jälle mõne aja pärast portsu kastaneid.
Kaunid sügislehed, kastanid ja tammetõrud ongi need, mis praegu kõigi laste meeli kõidavad. Kallikarudki meisterdasid sügisõhtute pimeduse peletamiseks laternad, mis samuti kaunistatud väikeste vahtralehekestega. Ehk on keegi juba seda ilu saanud ka nautida:)


Üleelmine nädal tutvusid lapsed Venemaaga ja loomulikult ka matrjoškadega. Vahvad matrjoškad tõi meile näha Maria. Et siis venemaa mõjud jätkuvad...

Eelmine nädal tutvusid lapsed oma sünnipäeva kuu ja kuupevaga. Mõned teadsid, kuid paljud siiski mitte. Aeg see ära õppida, liiatigi, kui kuude õppimine käsil. Abiks oli lastel oma valmistatud aastaaegade puu. Sealt hea järgi vaadata, kui vaja meelde tuletada.



 Ka interaktiivne tahvel oli meile abiks. sai kuude nimetusi lugeda ja kelle kuu tuli, sai ka sünnipäeva uuesti meelde tuletada.

Kenneth oli see vahva poiss, kellele jäid meelde ka teiste laste sünnipäevad. Ta oli lahkesti nõus omi teadmisi jagama.


Kõik tahtsid ratast keerutada. Leppisime kokku, et kui suudate oma järge kannatlikult ära oodata, sest meid oli sellel päeval oma 20 lapse ümber, siis saavad kõik lapsed proovida. muidu oleks pidanud järgmisel päeval. Oldi olema nõus kannatlikud ja kõik said ka ratast keerutada.
 Siis haaras meid trip-traps-trulli hullus. Väike mänguline ajutreening meeldis lastele väga. Võita selle mänguga on nii lihtne, kuid samas ka kaotada.


Vihmased ilmad on küll vahel tüütud, kuid mõnikord on tore ka toas nokitseda. Tuletatakse meelde vanu mänge, leitakse uusi mängukaaslasi ja lihtsalt mõnuletakse.



 Ka robootikas valmivad jälle uued tegelased. Järgmine nädal on meie lasteaias toimumas nutinädal.
Ja tulemas on robootika õhtu.  See saab robotikahuvilistele kindlasti põnev õhtu olema.

Kallikarude lapsed on juba kaeerlevaid linnukesi meisterdanud. Mariel oli soov veelkord linnukesi proovida ja sai sellega olla ka Alfredile abiks . Üheskoos ikka rõõmsam ka ja võimalus koostööd harjutada.
 Vaatame, kas Alfredi ja Marie linnukesed ka tööle hakkasid.



Linnukesed on meil hetkel popid. Siin lapsed meistardamas linnukesi, mida saab ise liigutada ja siis linnuke siutsub.

Ajal kui ühed lapsed teevad robootikat, siis teised tegelaved samuti tarkuse taga nõudmisega. Vahvad mängud on Logico arendavad mängud.  Saab lugemist harjutada mitmel erineval moel, saab ka arvutamist ja muid tähelepanu ülesandeid teha. Tore on see, et lapsel on alati võimalus ka ennast kontrollida, et kas tegi õigesti või on veel vaja midagi parandada.



Kui tähelepanelikult vaadata, siis märkate, et Katariinal on arvutamisel abks ka näpud.

Kaks meie noorimat, kuid väga nutikad.

Toimetati rõõmuga ja tõdeti ikka ja jälle, et küll nad on alles nutikad ja seda nad olid. Juba väikene eduelamus võib lapse tegutsema ja rõõmu tundma panna.
 Sellel nädalal uurime oma kodust aadressi, tuletame sünnikuupäeva meelde ja uurime uuesti tähestikku. Palju tähtsaid asju käsil. Egas kõik ühe korraga meelde jää, kuid ometi tuleb ju kuskilt alustada. Täna arutasid lapsed unistuste kodude üle, kuid jõudsime lõpuks loomariiki. Tuletasime nemadki meelde, et kes rändab ja kes magab ja kes naudib meie talve.
Lõpuk jõudsime ka majade meisterdamise juurde. Tegutsemist oli palju, seetõttu ka  vähe fotosid meiterdamisest endast. Järgmiste lastega ehk oleme nobedamad. Vahvad majade maketid said igatahses valmis. Seekord kasutasid lapsed õpetaja järelvalve all ka liimipüstlit. Said hakkama küll ja nii väga ei kardetudki.






Karmenilmajake talvel.

Kes küll  piilub Maria majas aknast?

Kennethi majakese ees saab pingil mõtiskleda.

Mette -Mai heleroosa unistus.

Katariina maja jllegi kui pilvelõhkuja, kõigist majadest kõrgeim. 

 Kui majad valmis said, uurisid lapsed kohe, et kas nad saavad võtta oma majakese koju ja juba täna õhtul. Tegelikult ongi hea, et nad majakese koju kaasa võtavad, siis ei pista meie jänku neid nahka, sest tema armastab jällegi väga paberit.
Ja ju on need majakesed neile väga tähtsad, et ei tahetud isegi näituse jaoks neid siia jätta.
Vihmasedu seega ei sega lapsi tegutsemast. Neljapäeval igatahes võtame ette matka. Sõidame rongiga ja vaatame, mis üllatusi meile Aegviidu pakub:)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar