reede, 11. märts 2016

Ei tea, kas tuleb see peatse kevade saabumisest või hoopis "lasteaiatöö" väsimusest, igatahes, Kallikarud on olnud viimasel nädalal kuidagi eriti rahutud ja ärevad. Võib olla on see äkki hoopis sünnipäevade rohkusest, mida märtsisse tõesti ohtralt jagub. Märts on meil üks lõpmata lõbus kuu:)
Eile saigi meie Kaspar viieseks. Palju õnne Kasparile ja tema perele!
Ja siin üks tormiline video Kaspari sünnipäeva algusest lasteaias. Mitte ei saa seda palli veeremist pidama, kui see ikka veerema tahab hakata.


Suured tänud laste ja õpetajate poolt maitsvate šokolaadi saiakeste eest, mille Kaspari emme lastele maiustamiseks küpsetas.

Sekka šokolaadi söömisele, söövad Kallikarud ka sibulat, mille nad ise on kasvama pannud. Sibulad kasvavad tõesti ülihästi. Võite ka kodus proovida väikeste rohenäppude võlujõudu. Ei ole päeva, millal värske sibul me toidulaualt puuduks.

Roheline sibul kaunistab suppi ja nii tekib isu ka suurem.

Rõõmsad on kõik. Sibulat lisatakse neile, kes seda ikka sooviad. Teised on rõõmsad selle üle jällegi, et ka teisiti saab supp lapse kõhtu.

Väikesed rohelised sibulajupid ei paista võib olla esmapilgul pildil väljagi, kuid rahulolevad näod reedavd seda, et sibulapropaganda enamsti siiski töötab.
Iga päev sünnivad meile uued memmed ja taadid. Ja uskuge või mitte, soovijaid on nii palju, et ühe tegevuse ajaga ei jõua kõiki neid ära vaadatagi. See teeb aga ainult rõõmu, sest väike teatripisik ja esinemise pisik isub Kallikarude sees. Kallikarude elu teeb aga esinemise julguse pisik palju lõbusamaks.



Suvi on veel küll kaugel, kuid Kallikaru hakkas juba ka taimede kasvatamiseks ettevalmistusi tegema.




Kui kõik hästi läheb, siis hakkavad peatselt ettevakasvatuse pottidest kasvama toas kasvatatavd tomatid. Ja kui veel paremini läheb, siis saab suve keskel ka saaki koristada:)

Et taimede istutamine veel toredam oleks, siis tegime ühel päeval ka väikese katse. Lapsed värvisid lillekese, mille oli eelnevalt välja lõiganud õpetaja. Arvasin, et sellega võiksid hakkama saada lapsed, kuid tegelikult tuli seda teha siiski väga täpselt. Vähemalt minul ei läinud suvaliselt lõigatud lill nii kiiresti lahti, kui oleks võinud. Aga katse täitus kenasti ja kui lapsed lilled koju kaasa toovad, siis saate seda veelkord jälgida.











Pliiats liikus usinalt, sest kõik soovisid katsetada. Tegin ka siia juurde video, kuid miskipärast ei ole seda minu telefonis.
Lisan siia video, mille järgi me seda katset sooritasime. Video on muidugi kiirendatud ja lilled avanevad kaks korda kiiremini.

https://www.facebook.com/ngoinhachichbong/videos/vb.550138825017975/1115328435165675/?type=2&theater
Head avastamise rõõmu!

Ei ole enam kaugel ka kevadpühad. Jänkud üllatavad Kallikarusid munakestega, Kallikarud neid  aga lauluga.



Kevadist nädalavahetust!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar