reede, 26. september 2014

Sügis miks sa meile tulid, mis sa meile kaasa tõid? Sügis tõi meile kaasa palju meeldivat. Et seda kõike teada, tuleb seda uurida nii ja naa. Küll maitsta ja silmad kinni katsuda.
Mis seal küll peidus on? Enne peituse mängu sai siiki esemed põhjalikult üle vaadatud ja nimetatud. Värvid said samuti üle korratud.



Kapsas, seda ei olnud raske ära arvata.




Mete Mai võttis julguse kokku ja tuli samuti äraarvamise mängu mängima. Leidis vististi magusa sügisanni. Meiegi aedades kasvatatakse tänapäeval üsna magusaid viinamarju.

See salaja uurimine oli üsnagi lõbus tegevus.

Kapsast jagus saladuse kasti ohtralt.

Saladuse uurimiseks tuleb kannatlikult oodata.


Silmi nutma ajavat sibulat oli esimesel silmapilgul üsna keeruline ära arvata. Ja nutma see plastmassist ese ei ajanud ju ka.



Kõik jõudsid kannatlikult ära oodata, proovimata ei tahtnud ju keegi jääda.
Aga mida sellele vahvale sügisele küll kinkida. Eks ikka lilli ja just sügislilli astreid. Pikkade õielehtede ribakeste maalimine oli tore, kuid siiski omajagu keeruline. Noorematele lastele sai välja pakutud lihtsam variant - täpitamine. Ilusad tööd tulid, sügisel on kindlasti hea meel selliste lillekeste üle. Lastel endil samuti.











Tore seenemikk, mis on ju samuti vahva sügisand, aitas lastel selgemaks saada ringi, ruudu ja kolmnurga. Seenemajake oli erinevatest kujunditest augukesi täis. Lapse ülesanne oli leida kujundile oma koht ja seenemajakene seeläbi ära parandada.
Küll oli see seenmaja alles auklik.

Viimased kujundid ja vahva seenemaja võib külalisi vastu võtma hakata.

Seemaja külalisi tunnevad lapsed.Väike etenduse proovki sai tehtud.
Väikesed näitlejad ootevalmis. See näitlemise asi meeldib lastele ikka väga. Paluda ja julgustada justkui ei olnudki vaja. Pigem jäi ajast puudu, et esilagsetel pealtvaatajatel ka täna võimalus oleks etelda olnud. Küllap järgmine reede.

Esimesena puges seene alla sipelgas.

Kui olla sõbralik ja ennast tihedalt üksteise vastu suruda, mahub sõpru ehk veelgi.

Koguni jänku mahtus  rebase eest peitu.
Täna sai keedetud üks maitsev ühepajatoit. Missugune on retsept ja kuidas täpselt valmistada, eks seda saate esikus ise kaeda. Saladuse katte all võib öelda, et tuli rullida ja veeretada.



Õnneks jagub toredaid sügisande veel aedadesse. Mis muud, kui küpsetama. Nädalavahetus annab selleks sobiva võimaluse. Tegusat nädalavahetust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar