kolmapäev, 23. november 2016

Täna saab näha kadripäeva eri. Kadripäeva tegevusi tasub tõepoolest vaadata, sest kunagi ei tea, millal tuleb emmel või issil lapsele appi minna katri jooksma, siit saab häid näpunäiteid.
Rocca al Mare ikka ja jälle üllatab lastele mõeldud tegevustega ja seal on ka muidu väga tore jalutada ja uurida,  kuidas elasid meie vanavanemad.

Kõgepealt tuli lastel nagu ikka,istuda koolipinki ja kuulata. õnneks sai õige pea ka ise tegutseda.
Hakati valimakadriperekonda.
Kallikarud juba koolipingis:)

Kadriemaks valiti seekord hoopiski poiss. Joosep sai kadrieme ametiga väga hästi hakkama.
Valiti ka kadrieisa ja kadripruut, kes mehele mineku eas.





Valiti ka tohter ja ennustaja. Ennustajal oli mõned kaardid, mis ennustasid, et kas saad mehele, saad  uue maja või hoopis lapse või et mitte kui midagi ei juhtu.




Nagu ikka, kõik tegelased said kadripärasselt kaunistatud.


Valiti ka karuott ja pillimees. Karuott lõi tõelist karutantsu:)

Valiti ka hobune ja mitte tavaline, vaid lausa kaheksa jalaga. Hüppamise ja tantsimise ajal hobune küll hästi ei tundnud veel paremat ja vasmat poolt, kuid see ei seganud kappamise lusti.

Valiti ka Pikk-Mari. Pikk-Mari pidi sellepärast olema pikk, et näha kus on parimad peigmehe kandidaadid. Pikk-Mari taga on peidus meie Artur. Pikk -Mari pidi hoolega ringi käima ja uurima,kus need vahva poisslapsed on.

Enne perre kadritamise tegemist tuli harjutada ka määgimist, sest kadri toob teadupärast karjaõnne.

Ja tuligi minna katri jooksma. Tuletada meelde õpitu. Õpitu - see kõlab väga ametlikult, kuid tegelikult oli seal koolis väga tore ja nalja ja naeru oli seal ka parasjagu.






Perema rõõmustas katride tuleku üle. Kadrid tembutasid seal endale soojad kindad ja sokid ja kombvekituutu.
Kõik need toimetused ei olnud just tavapärased tegvused tänapäeval, kuid võiks šnitti võtta ja tuletada meelde need vanaaja kombed.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar