esmaspäev, 16. märts 2015

Kui muidu kutsutakse mootorattaid linnatänavatel kevadekuulutajateks, siis meie kevadekuulutajad on jalgrattad ja neid juba jagub toredasti.
Väga moes on viimasel ajal tõukerattad. Ja seda õigustatult, sest need on väga kiired ja kaasa võtta ei ole neid ka suurem kunst.

Ka klassikalisemat sorti rattad on omal kohal. Nende hea omadus on see, et neil on küljes abirattad ja nii on samuti võimalik kiiremaid ringe teha.

Kiirus on küll vahva, kuid eks me peame ikka vaatama kuhu ja kuidas sõita ja kiiver olgu samuti peas. Kui neist reegleist hakata varakult kinnipidama, siis on rattasõit puhas rõõm lapsele. Ohutut liiklemist kõigile!
Kuigi päike piilub uudishimulikult tuppa, et uurida, mida lapsed seal teevad. Lapsed õpivad ja saavad ikka targemaks ja targemaks, vaatamata sellele, et õu juba kangesti kutsub.
Täna kuulati, missuguse häälikuga algasid sõnad nagu päike, lumikelluke, talv, vihm jne. Kui häälik kuulatud, siis sai otsida ülesse ka vastav täht.

Enne mõtle, siis ütle. nii Kaspar tegigi.

Ega selle õige tähe leidmine nii hõlpsasti alati ei käigi.

P on päikese täht.

T-ga algab  talv.

K on sõber Kenneti nimetäht.

Vim algab v-ga. Kõlabki nagu veega.

Tegime ka katse, mille tulemused vajavad veidike kannatust. Tarvis on teada, mida taim kasvamiseks vajab. Seda lapsed ka teadsid, kuid huvitav on ikka vaadata, mis siis saab, kui üks nendest komponentidest puuudu on või suisa mõlemad.
Muruseeme paistab olema hinnas. Seetõttu tuleb meil seda külvata homme, ehk on tänane kaupus ESPAK veidikene lahkem, ku Selver.

Kevade meelitamiseks tuleb teha igasuguseid asju. Külvata ja õppida ja isegi laulda.









Tulevase nädalavahetuse prognoosid tunduvad väga hirmutavad, kuid ehk meie laul ja tants aitavd seda olukorda veidi pehmendada:)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar