kolmapäev, 28. jaanuar 2015

Juba mitu aega tagasi tõdesin, et lisaks arvu loendamisele võib juba olla lapsel silme ees ka vastav number. Nüüdseks on numbri mõistmine juba üsnagi hea ja on päris palju lapsi, kes lisaks väga heale loendamise oskusele, saavad hakkama ka numbri näitamisega.
Meil on arvu ja numbri õppimiseks rühmas  ka tore abivahend.



Arvuti ja interneti saab väga hõlpsasti lapse kasuks tööle panna. Selleks ei pea olema interaktiivset tahvlit. Piisab vaid, et lapsed on hiire kasutamise oskus või siis näpuga töö. Esilagu tuleb seda tegevust teha siiski lapsega koos. On võimalik mängida matemaatilisi mänge ja seda tegevust kasutada lugema ja kirjutama õpetamiseks. Tuleb vaid ära kasutada lapse mänguhuvi ja hiljem jääb ära see lugema õpetamise ränkraske koorem.
Siit siis mõne lingid, mida meiegi kasutame oma rühmas:



http://www.sheppardsoftware.com/preschool/animals/forest/animalforestfindcountgame.htm  (loendamine, numbrid).

http:/muki.loremimpsum.ee/ (loendamine, arv ja häälimistegevus).

Head uurimist!

Et asi paremini meelde jääks, tuleb seda kõike ka omal käel ära proovida. Nii alustasime täna arvukaardite valmistamist.
Tähel on viis tippu, järelikult viis nööbikest tuleb juurde kleepida. Hiljem saab reljeefseid nööbikesi katsuda ja hõlpsam meelde jätta.

Hanna Eliisabet proovib kokku loendada viit nööbikest. Sirgjoon sai oma kahe otsa tõttu kaks nööpi, kolmnurk kolm nööpi, ruut jällegi neli nööpi. Ring pidi leppima number ühega, sest temal ei ole kahjuks ühtegi nurka, on vaid tema ise.
 Kuid teha saab lasteaias veel palju muudki põnevat. Näiteks ajalehepallidega korvi visata ja kaugust ja prügikasti oli vististi ka kõige lõpus lahe viset teha.





Täna oli jälle käes see päev, kus sai juttu ajada oma karukesega. Vestlesime sellest, et kuidas mõjub halb sõna ja kuidas hea sõna. Jutu käigus saime ka selgeks, milles keegi on väga hea. Mõned näited jäid ka meelde. Joosep arvas, et tema on väga hea ema aitamises, Hanna arvas jällegi, et tema on väga hea joonistaja. Vaja oli vaid veidi mõtiskleda oma asjade üle ja pea iga laps nimetas vähemalt ühe asja, milles ta on väga hea. Sellel teemal tasub koduski lapsega rääkida.

Hetkel sosistavad lapsed oma  karukesele midagi head kõrva sisse.


 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar