kolmapäev, 24. jaanuar 2018

Täna on väike paus projektinädalas. Kuna me soovime liituda Huvitava Bioloogia Kooli poolt pakutava projektiga, siis tuli meil sooritada sellek esimene katse. Igal kuul saadab kool jälle uue katse.
Tänase katse nimi oli "Janune seller". Selle katsega saavad lapsed teada, kuidas taim vett joom ja muidugi ka palju muid toredaid avastusi ja tähelepanekuid.
Tänase tegevuse üheks läbivaks jooneks oli ka koostöö omavahel ja tähelepanu. See kulges meil täna küll veidike vinka-vonka, kuid eks tulebki harjutada. Katsete sooritamisel on oluline, et jälgitakse juhendit. Siis on ka võimalik hiljem tulemusi võrreld. Aga eks avastaja on meis igaühes omamoodi peidus ja kipub sealt agaralt välja tulema, anna ainult võimalus.

Grupis tuli valida juht.


Juht jälgis kogu rühma tööd ja jagas korraldusi.



Neli erinevat purki veega, millega küll need täita? Purgid täideti toiduvärviga, kuid üks purk jäi tavalise veega.

Lapsed pidi omavahel jagama ülesandeid nii, et kõik saaksid oma osa mingisse etappi anda.

Vahvad värvilised veed juba peagi valmis. Sellripoiss sinna sisse ja jääme ootama, millal lehed hakkavad neil värvuma.

Kogu teave ka praktikasse. Kui sibul saab korralikult mulda ja vett, saame me peagi rohelisi võrseid ja need on ju teadagi, vitamiini otsast otsani täis.

Eriline oli tänane päev ka selle poolest, et nüüdseks on meil omad hokikepid, millega mängida kui päris hokimehed. Esialgu on litri asemel pall, seda ikka ohutuse eesmärgil. Tänud Ralfi isale, kes nähes, et tema poeg armastab väga hokit, jagab hokiarmastust ka Kallikarudesse:)
Siit siis meie tänased matšid.
Väga vahva pilt oli seegi, kuidas Ralf meeskonna ühtsust lastele õpetas. Keppidega tuli klõbistada ja sõbralik rusika kontak. Ikka nagu päris:)



Tänaste postituste pärliks on Laura imeline jää, mille ta tegi üleeile. Veel eile ei olnud kõik ämbrid täienisti ära külmunud, tuli veel oodata.
Eks nende katsetustega ongi nii, et kunagi ei tea täpselt, mis välja tuleb. mõned külmusid nii ämbrisse, et kätte me ei saanudki. Mõned purunesid, kuid ka see ei olnud häda, sest kaunid jääkristallid jäid alles.
See Laura jääkook oli täna ehk kõige erilisem .



Hea, et talv meil ikka olemas:)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar