reede, 15. september 2017

Targaks saada on palju võimalusi. Seekord kasutasime selleks smarttahvli abi.  Natuke vedas seekord tahvel meid alt ka ja ei liikunud, kuid ülesanded saime täidetud. Mõnikord vajab tahvel uuesti kalibreerimist.

Lapsed said kõik ülesanded täidetud. Mõni vajas rohkem abi, mõni vähem. Tegelikult täidavad lapsed suurima heameelega ülesandeid smartahvlil ja seegi kord võisid nad endi kohta öelda, et nad on tublid ja pärismtaibukad.
Just nii taibukad, nagu öökull. Tuligi voolida tarka öökulli.


Õpetaja üllatuseks tulid lapsed väga hästi toime, bi vajatigi vaid öökulli kere vormimisega. Oli ju see ka kõige suurem plastiliinitükk, mida laps pidi vormima. Veel eelmine aasta voolimistööd meil alati lihtsalt ei läinud. Plastiliini tükkide ühendamine oli keeruline, siladaks silumine samuti. mõnikord tuli voolitav asi kas liiga peenike või liiga jäme. Oli ikka tegemist. Kuid nüü oli õpetajal vaid veidi vaja abistada ja ei jäänudki muud teha, kui veidike inspiratsiooni ja värvilised öökullid olidki valmis.






Mõnikord harjuatme paberil ka mustreid, numbreid ja tähti. Egas see kerge ole, kuid liiga raske ka mitte. harjutamine teeb meistriks ja loodame, et kui kallikaru tuleval aastal kooli läheb, siis saab ta lugemisega juba kenasti hakkama.

Kuigi lugema õppimine võtab aega ja vajab järjekindlust, siis teiste ette esimesena ülesannet lahendama tulla soovib enamik lapsi. Vahel on lausa pettumust, kui ei saa kohe.






Kolmapäeval oli meil Poola päev. Need projekti päevad ja nädalad on alti eriliselt vahvad ja loomulikult oodatud ning laste lemmikud. Kui vaatate pilte, siis küllap saate isegi aru:)

Pildiallkirja lisaminPoola rahvariietes lepatriinude rühma lapsed.

Lasteaia pere on ootevalmis.

Nii huvitav on, et ei ole pilkugi mahti kõrvale heita.


Lepatriinude rühma lapsed tantsivad Poola rahvatantsu. Nemad seepärast, et nende õpetaja käis kevadel Erasmuse projekti raames poolas ja tõi seal kaasa palju toredaid teadmisi, mänge ja tantse.


Õpetaja Liina õpetamas vahvat mängu, mida armastatakse ka väga Poolas.




Ja nüüd järele proovima.




Pontsikusõbrad.






Selliseid mustreid armastatakse Poolas meisterdada. Meie lapsed lõikasid välja konnakese. Konnakse lõikamine oli küll lihtsam, kuid meie lastele paras pusimine. Vahvad konnad juba valmis ja ka esikus näha.

Niimoodi see töö käis.




Oli tegus ja vahva hommik. Lapsed ehk jälle pisut targemad ja vahvate emotsioonide võrra rikkamad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar