kolmapäev, 4. detsember 2013

Täna laulsime lume sadama. Kohe, kui lumesadamise laul oli läbi, hakkas laia lund või õigemini lörtsi sadama. Poole tunniga on toredad lumised rüüd nii puudel, kui liivakastidel, mängumajal ja kõnniteedel. Laste meelest on lörts ka väga tore, sest on päris lume moodi. Sellise valge ilmaga on täiesti passlik meie toredaid kadrisid meenutada.
Väikesed kadrid on peoootel. Palged punased ja uudistavad silmad teisi kadrisid vaatamas.

Mõni staažikam kadri oskab lausa akordionit mängida, laulda peab aga iga kadri oskama.



Nii suure ringi teevad vaid vanem rühm üksi, võite siis aimata, kui palju kadrisid siin saalis veel oli.

Nüüd on väikestel kadridel aeg lustida.

Uhked kübarad ja värviküllased  pearätid -  nii kauneid kadrisid ei ole meie majas varem nähtud.

Selles mängus me kerime lõngakera. Kadripäeval ei tohi ju loomi ja neilt saadud vajalikke saadusi ära unustada.

Lõngakerad said kord kokku keritud ja siis jälle lahti. Vahepeal läks lõng umbe ka ja katkes suisa mitmel korral.



Mõtlik kadrimees oma esimese peo üle mõtisklemas. Ei tea, kas sai küllalt lauldud ja tantsitud, et Eestimaal järgmine aasta oleks veel parem karjaõnn.

Aga kadrid armastavad vahel tembutada ka ja endale külast laps kaasa paluda. Egas neil muidu nii suured pered ei oleks. Õnneks lapsed läksid kadridega rõõmsalt kaasa.

Teine pere jälle omakaorda lapsukesi tagasinõudmas.

Kõige toredam lugu oli kadrititega, tema pissi ei suutnud keegi ohjeldada. Seda pole õnneks vaja ka, sest kadripiss toob õnne ja lastel oli sellest lõbu laialt.

Peo lõpuks kohtusime tänapäevakadridega. Laule laulsid nad aipodist, lapsi neil ei ole, kodus käivad koristajad ja süüa nad ei osanud ka valmistada. Mis nendega peale hakata? Õnneks ei olnud mängulust nendesl  päriselt veel kadunud ja üheskoos vanaja kadridega tuli laulumäng "Mul on üks vahva kadri" toredasti välja. Ja mis veel vahvam, nad olid poest ostnud vanaaja kadridele hea noosi komme. 
Täna aga nautige talvemuinasjuttu kas aknast või minge õue. Läbi väikeste Kallikarude valmistatud jõulukaunistuse on õues kõik veelgi suurepärasem.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar