neljapäev, 5. jaanuar 2017

Head uut aastat
Uus aasta algas Kallikarudes avastustega Loodumuuseumis. Saadi teada, missuguses paigas kajab kõige paremini, uuriti loomade ja linduse ja putukate silmi, kõrvu ja suid. Katsetati ka kuulmistaju ja metsas vaikselt olemise oskust.

Kõigepelt natuke teooriat ja siis praktiliste tegevuste juurde. Kuulamine ja tähele panemine on hea oskus ka looduse jälgimisel.


Vahva katse, kuidas metsas vaikselt olles võib suurema tõenäosusega loomi kohata. Natuke lärmi teha selles katses oli ka vahva.




Vahva on ka teada, et missugustes värvides ja kuidas näevad maailma nt. koerad, kärbsed  ja kuldkalad.


Põneb koobas,kus sai kuulata, kuidas su hääl kajab.

Elevant kuuleb jalgadega väga madalaid helisid.


Jääkaru keel on sinine.

Siin saab nuusutada tammetõrude lõhna, ka metssea pissi lõhna ja köömnejuurikaid, mis tegelikult ei lõhnanudki üldse. pissi lõhn oli seevatu vägev:)
Peale jõulupühi käisid seitse kallikaru kinos. Saadi teada, missugused toiduined on lapsele sirgumiseks vajalikud ja muidugi olid ka multifimid omakorda lõbusad.

Kogu tarkust aitas õpetada meile teada ja tuntud Jänku Juss. Kinost said lapsed kaasa ka vahvad vihikud, mis olid seotud jõuludega. Nende täitmine paistab praegu väga meelt mööda olema.

Videossa sai ka vahva juuksurimäng, mida eile mängisid Joosep ja Ralf.


Kinos käies oli Kallikarusid 7, eile muuseumis oli lapsi juba 8. Järgmine nädal on mei lasteaias teater, ehk on meid siis juba pisut rohkem.
Saame kokku Kallikarudes!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar